Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza zaražen koronavirusom Featured

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza primljen je danas na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije zbog koronavirusa, koji je potvrđen u njegovom slučaju, javljaju srbijanski mediji.

Na infektivnu kliniku primljen je jutros, ali je, kako piše Telegraf, stabilnog stanja, ima nisku temperaturu i normalno komunicira sa osobljem klinike.

Iako to za sada nije potvrđeno, Kokeza je prije nekoliko dana boravio na UEFA-inom Kogresu u Amsterdamu i postoji mogućnost da je upravo tu dospio u kontakt sa zaraženim osobama.

Međutim, tamo je bio i cijeli bord UEFA-e uključujući predsjednika Aleksandra Čeferina te predstavnika nacionalnih saveza među kojima su bili i zvaničnici Nogometnog saveza BiH.

Našu delegaciju je predvodio predsjednik Saveza Elvedin Begić, u čijem društvu su još bili potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Danas je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom kod nogometaša italijanskih prvoligaških klubova, četiri kod igrača Sampdorije i jednog iz Fiorentine.

Sampdoria je objavila kako su virusom zaraženi Norvežanin Morten Thorsby, Šveđanin Albin Ekdal, Gambijac Omar Colley i Italijan Antonino La Gumina, a uz njih zaražen je i klupski liječnik Amedeo Baldari. Još u četvrtak je potvrđeno kako je zaražen još jedan član te ekipe Manolo Gabbiadini.

Read 135 times