Kukavička šutnja NS/FS BiH, Ognjen Vranješ i dalje provocira Bosance i Hercegovce

Additional Info

  • Chartreuse: tbg-chartreuse

Iznenađuje blaga, čak kukavička reakcija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na brojne ispade sada već bivšeg reprezentativca BiH.
Kada je desni bek nacionalnog tima BiH Ognjen Vranješ na ramenu istetovirao mapu Republike Srpske izazvao je revolt najvatrenijih navijača BH Fanatikosa ali i saigrača iz svlačionice. Međutim, reakcije iz NS BIH nije bilo i Vranješ je pomislio da može šta hoće i kako hoće.

Kada je Vranješ javno isticao ljubav i simpatije prema zloglasnom vojvodi Momčilu Đujiću iz Drugog svjetskog pa se i tetovaža koljača i zločinca našla na tijelu reprezentativca Bosne i Hercegovine. Vojvoda Momčilo Đujić sa strašnim zločinima ispod svetog dresa reprezentacije BiH!
Odigrao je Vranješ tako i par utakmica u vrsti Roberta Prosinečkog. I taj sramotan potez je izazvao tek blagu reakciju i mlako saopštenje NS BiH umjesto da se očigledno psihički rastrojenom nacionalisti odmah reklo jasno i glasno-zbogom ne želimo te više nikada očima vidjeti.

Nastavio je igrač Anderlehta sa ispadima. Uslijedile su objave provokativnih pjesama sa namjerom da isprovocira jedan od naroda u BiH i to bošnjački koji listom i navijaju, bodre i putuju na sve utakmice reprezentacije BiH. Reakcije iz NS BiH tada nije bilo.

Uslijedile su potom cirkusantske objave fotografija i prepiske na mobitelu sa Jelenom Karleušom. Cirkus se nastavio. Medijski stupci su bili puni slikaVranješa i Karleuše ali NS BiH opet nije reagovao.

I na koncu je Robertu Prosinečkom pripala ta čast da blago saopšti u podobnim medijima da Ognjena Vranješa više neće pozivati u reprezentaciju. I znate li koji je bio Vranješov komentar sada već u BiH među pravim navijačima i patriotama. Jednostavno je na isti provokativan način izjavio: "Baš sam se nasekirao".

Gospodo iz NS BiH,koliko god da je igrao za nacionalni tim, Ognjen Vranješ zaslužuje jasnu i glasnu osudu od NS BiH, ako ništa zbog očuvanja digniteta onih koji rukovode i odlučuju u NS BiH. Gurnuti to Prosinečkom, koji niti je Bosanac niti Hercegovac, da saopšti mlako i blago u javnost je i više nego licemjerno.

Read 453 times Last modified on Petak, 22 Februar 2019 15:51