Loša organizacija, praćenje i ažuriranje rezultata sa EYOF-a

Additional Info

  • Chartreuse: tbg-chartreuse

Vjerovatno neko s Bjelašnice ili Jahorine pješice donosi informacija s takmičenja, a ovaj nesrećnik što ubacuje informacije objavi to nakon 24 sata

Iako je ceremonija otvaranja Evropskih Olimpijskih igara za mlade u Sarajevu izgledala blještavo i glamurozno ne možemo se nekako oteti utisku da je s prvim takmičenjima nastupio totalni amaterizam u organizaciji. Posebno se to odnosi na blagovremeno ažuriranje informacija i podataka o rezultatima i osvajačima medalja na pojedinim takmičenjima u nekim disciplinama. Na službenoj stranici EYOF-a mnogi su se požalili, posebno Skandinavci, na nedostatak informacija i rezultata s ovog festivala mladih olimpijaca u Sarajevu.
Domaći portali u BiH jako malo izvještavaju sa samih takmičenja, a ni državna televizija BHT nije pripremila nikakve specijalne emisije posvećene ovom događaju. Također, informatička podrška je jako loša što govori da su u organizaciji EYOF-a u Sarajevu i Istočnom Sarajevu pristupili dosta amaterski. Ovo bi mogla biti još jedna olako shvaćena organizacija velikog sportskog takmičenja i na taj način se vrata zatvaraju svugdje.
Kako to izgleda u stvarnosti najbolje bi bilo porediti s jednim komentarom na društvenim mrežama u kojem se kaže da “vjerovatno neko s Bjelašnice ili Jahorine pješice donosi informacija s takmičenja, a ovaj nesrećnik što ubacuje informacije objavi to nakon 24 sata”.

 

Read 401 times Last modified on Petak, 15 Februar 2019 19:19