Sulejman Krpić - Željezničar Featured

Additional Info

  • Date of birth: Utorak, 01 Januar 1991
  • Place of birth: Brčko, BiH
  • Height: 187 cm
  • Playing position: Forward

Rođen u Brčkom, SR Bosna i Hercegovina, tada još u Jugoslaviji, Krpić je igrao s omladinskom ekipom HNK Orašje gdje je postao zapažen kao najbolji igrač u momčadi i za bodovanje u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv NK Bosna Visoko koju je Orašje pobijedilo s 4: 1. Dvije godine kasnije, u travnju 2009., kada je već imao 18 godina, potpisao je 10-godišnji ugovor s Dinamom. Ostao je s hrvatskim divovima dvije godine, igrajući u njihovoj ekipi mladih i rezervista. 

 

Godine 2010. preselio se u Austriju pridruživši se LASK Linzu i igrajući u juniorskoj momčadi koja se natjecala u Austrijskoj regionalnoj ligi Centralne lige 2010.-2011.

U ljeto 2011. vraća se u Bosnu, a nakon pola sezone s Orašjem potpisuje jednogodišnji ugovor s FK Sarajevo tijekom zimske pauze, i debitira u drugoj polovici 2011-12 Premijerne lige Bosne i Hercegovine. Godinu dana kasnije napustio je Sarajevo i preselio se u susjednu Srbiju gdje je igrao u drugoj razini, Prvoj ligi Srbije, s FK Metalac Gornji Milanovac.

Na kraju sezone 2012.-2013. Napustio je Metalac i vratio se u Bosnu gdje se pridružio povijesnoj strani FK Sloboda Tuzla, a zatim je igrao u drugoj razini, ali se jasno vratio na najvišu razinu. Sloboda je dovela trenera Miroslava Blaževića čiji su prvi potpisi bili Edin Husić i Sulejman Krpić.
Te su godine arhivirali promociju osvajanjem Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. - 14. godinu. U Slobodi je ostao sljedećih sezona, a bio je i član povijesne sezone 2015–16, samo dvije godine nakon njihove promocije, kada su završili na drugom mjestu u ligi i bili finalisti kupova. Iako je na početku te sezone Krpić napustio Slobodu Tuzlu i potpisao trogodišnji ugovor s hrvatskom top-listom NK Istra 1961, međutim, ubrzo je napustio Istru, a da ni u kojem natjecanju nije debitirao za njih, i tijekom sljedeće zimske pauze pridružio se Slobodi Tuzli.

Na polovici sezone 2016.-17. Krpić je vodio tablicu bodovanja u bosanskoj Premijer ligi, nakon čega je privukao interes iz inozemstva. Dana 3. ožujka 2017. objavljeno je da je Krpić potpisao trogodišnji ugovor sa švedskom prvoplasiranom stranom AIK-a, čija je prijava iznosila 150.000 eura, na preporuku pomoćnika ravnatelja kluba Nebojše Novakovića. Iste je godine napustio klub i vratio se u Slobodu. Nakon jedne sezone u Slobodi Krpić je otišao i pridružio se iranskom klubu Tractor Sazi.

Na kraju sezone napustio je traktor Sazi i pridružio se bosanskom klubu FK Željezničar Sarajevo. Trenutno je najbolji strijelac kluba koji je postigao 13 golova u 19 utakmica lige.

...

Read 555 times Last modified on Utorak, 21 Maj 2019 16:57
More in this category: Stojan Vranješ (FK Borac) »